Ocjene članaka: 5 ( 5 glasova)

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

TeamViewerProgram TeamViewer služi za upravljanje računarom na daljinu, besplatan je za personalnu (nekomercijalnu) upotrebu i besplatno ga je moguće preuzeti na linku ispod.

Trenutna verzija je 15.2.2756 (15. IV 2020.)

Dokumenti za download:
(0 glasova)

Preuzimanje instalacije programa TeamViewer sa oficijelne stranice.

Datum-1824 Februar 2011
Jezik-18  French
Sistem-18  Apple macOS
Veličina-18 26.7 MB
Download-18 276

U vrijeme pisanja ovog članka, program je bio u verziji 6.0.10722 i veličine 3.89 MB.

Nakon preuzimanja programa sa službene stranice http://teamviewer.com  pokrenuti TeamViewer_Setup.exe nakon čega starta instalacioni proces koji će biti objašnjen pomoću slike svakog koraka. Ispod je prikaz dijela stranice sa koje se preuzima TeamViewer.

Download stranica
Nakon dvoklika na TeamViewer_Setup.exe pojavljuje se prozor u kome možemo izabrati između opcija: Install (Instalirati) ili Run (Pokrenuti).Pokretanje instalacije

Druga opcija će pokrenuti TeamViewer bez procesa instalcije, ali onda moramo ručno kreirati prečicu ka programu ili pri svakom pokretanju pronaći .exe i pokrenuti ga. Markiranjem prve opcije, Install (Instalirati), i klikom na Next (Dalje)  pokreće se procedura klasične Windows instalacije, slika ispod. Prvi korak instalacije

U prvom prozoru, na slici lijevo, treba markirati opciju personal/non-commercial use (osobna/nekomercijalna upotreba), osima ako niste kupili licencu za komercijalnu upotrebu.

 Kliknuti na dugme Next (Dalje).

Drugi korak instalacije

 U drugom koraku instalacije treba prihvatiti uslove licence markiranjem obje opcije:

I accept the terms of the Licence Agreement (Prihvatam uslove licenčnog ugovora) i

I agree that I will only use TeamViewer for non-commercial and private use (Slažem se da ću TeamViewer koristiti samo u nekomercijalne i privatne svrhe)

Kliknuti na tipku Next.

U trećem koraku Izabrati prvu opciju No (default) (Ne (unaprijed podešeno)), osim ako želite odmah da podesite da se TeamViewer automatski pokreće sa Windows-ima, za što nema neke potrebe.

Kliknuti na dugme Next za prelazak na sljedeći korak.

Četvrti korak instalacije

 U četvrtom koraku instalacije izabrati način pristupa vašem računaru.

Možete izabrati:

Full access (recomended) (Puni pristup (preporučeno))

Confirm all (Potvrdi sve)

Treći korak instalacije

U slučaju izbora opcije Full access (recomended) (Puni pristup (preporučeno)) će osoba koja se konektuje na vaš automatski imati puni pristup i administratorska prava na vašem računaru.

U slučaju izbora opcije Confirm all (Potvrdi sve), od vas će biti zatraženo da potvrdite svaku novu akciju, što zna biti naporno (pogotovo ako ne "baratate" engleskim baš najbolje).

Kliknuti na Next.

Peti korak instalacije

Sada možete izabrati dali da instalirate VPN podršku (Virtualne privatne mreže).

VPN podrška nije neophodna za remote support tj. upravljanje vašim računarom na daljinu a moguće ju je uključiti kasnije u postavkama TeamViewer-a tako da se sada može ostaviti isključena opcija Use teamViewer VPN (Koristi TeamViewer VPN).

Inače, VPN je skraćenica za Virtual Private Network i koristi se za virtuelno umrežavanje računara u zajedničku LAN mrežu iako su fizički toliko udaljeni da se nemogu direktno spojiti mrežnim kablom. To znači da dva ili više računara koji se nalaze bilo gde na svijetu, ako su konektovani na internet, mogu jedan drugome "izgledati" kao da su spojeni u lokalnu mrežu. To omogućava razmjenu dokumenata, dijeljenje štampača i pristup dijeljenim diskovima na računarima i igranje multiplayer igrica.

Samo da naglasim da to zahtijeva jako brzu i stabilnu internet konekciju.

Budući da nas zanima daljinsko upravljanje, samo kliknuti na Next.

Šesti korak instalacije

Sada možemo izabrati putanju na koju želimo da instaliramo TeamViewer ili da ostavimo unaprijed podešenu.

Kliknuti na Next.

Sedmi korak instalacije

U sedmom koraku možemo izabrati ime direktorija u Start meni-u i lokaciju (ostaviti kako jeste) i kliknuti na Finish (Završi).

Osmi korak instalacije

Pojaviće se prozor koji prikazuje napredak kopiranja čime je završena instalacija program TeamViewer.

Nakon završetka instalacije, TeamViewer će se automatski pokrenuti i odmah možete početi sa upravljanjem računarima na daljinu ili uživati u pomoći prijatelja iz daleka.

Opis konfiguracije prigrama možete pronaći u članku Konfigurisanje programa TeamViewer.

Dodaj komentar

Komentari odražavaju stavove svojih autora a NE stavove http://amicus.ba. Možete slobodno izraziti svoje mišljenje o članku koji komentarišete ili o komentarima drugih sve dok su vaši komentari u granicama uljudnosti. Uvredljivi, vulgarni, rasistički, nacionalistički i ostali opšte neprihvatljivi komentari će biti izbrisani! Ako imate neku sugestiju, prijedlog ili primjedbu ovo je dobro mjesto da je iznesete.

Coments WILL NOT BE published automatically. Administrator will check and publish each comment.

Amicus copyright 2022