Podržite http://amicus.ba malom donacijom

Nedjelja 15 Septembar 2019

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Flash install error 1Iako je flash na putu izumiranja, bar što se tiče web-a, Flash player je još uvijek prijeko potreban dodatak svakom browser-u. 

Trenutna verzija: 32.0.0.238 (29. VIII 2019)

Adobe radi update flash player-a putem online installer-a koji je dostupan na adobe web stranici. Pokretanjem tog installer-a pokreće se download instalacije direktno sa adobe web stranice. Međutim, na nekim računarima se desi greška kao na slici iznad zbog čega nije moguće izvršiti update flash playera-a zbog čega Firefox blokira flash player plugin i nije moguće gledati online video ili flash animacije.

Kako riješiti problem connection error pri update-u flash player-a na verziju 32?

Connection error se javlja i u slučaju kada firewall blokira pristup internetu online installer-u. Stoga, prije svega provjerite da li je problem u firewall-u. Flash install error 2

Ako utvrdite da nije problem firewall, odnosno
ponovo se javi greška kao na slici iznad, kliknite na dugme Retry da installer ponovo pokuša download. Ako download ne uspije, pojaviće se greška kao na slici desno.
Klikom na dugme Finish pokreće se default web browser i ponovo nudi download online installer-a što nema smisla jer smo to već pokušali.

Jedina pametna stvar koju je Adobe trebao uraditi u ovom slučaju je da ponudi download offline (kompletne) instalacije flash player-a.

Pošto Adobe nije uradio tako nešto, pronašao sam offline installer za flash player verzija 32 (na Adobe web stranici) koji možete preuzeti sa linkova ispod.

Treba napomenuti da postoje dvije verzije flash player-a i to za plugin bazirane browser-e (Mozilla Firefox) i za active x browser-e (Internet explorer).

Offline installer za Adobe flash player za Firefox:

Dokumenti za download:
Flash player za Firefox 32.0.0.238

Download offline installer-a za Adobe flash player za Mozilla Firefox (plugin bazirane web browser-e)

Licenca Besplatno Datum 09-01-2016 Jezik  Engleski Sistem  Windows Veličina 20.4 MB Download 89 Jednom pritisnite dugme i sačekajte da se download pokrene

Offline installer za Adobe flash player za Internet explorer:

Flash player za Internet explorer 32.0.0.238

Download offline installer-a za Adobe flash player za Internet explorer (active X bazirane web browser-e)

Licenca Besplatno Datum 09-01-2016 Jezik  Engleski Sistem  Windows Veličina 19.9 MB Download 24 Jednom pritisnite dugme i sačekajte da se download pokrene

Nakon download-a željenog installer-a, zatvoriti sve pokrenute web browser-e te pokrenuti instalaciju dvoklikom na ime download-ovanog exe file-a.

Nakon završene instalacije, pokrenuti web browser i provjeriti da li je nestalo upozorenje o blokiranom plugin-u u Firefox-u pokretanjem web stranice koja sadži flash animaciju ili flash video.

Dodaj komentar

Komentari odražavaju stavove svojih autora a NE stavove http://amicus.ba. Možete slobodno izraziti svoje mišljenje o članku koji komentarišete ili o komentarima drugih sve dok su vaš komentari u granicama uljudnosti. Uvredljivi, vulgarni, rasistički, nacionalistički i ostali opšte neprihvatljivi komentari će biti izbrisani! Ako imate neku sugestiju, prijedlog ili primjedbu ovo je dobro mjesto da je iznesete.

Svaki komentar će pregledati administrator.

Sigurnosni kod
Refreširaj

Amicus copyright 2019