Ocjene članaka: 5 ( 5 glasova)

Zvjezdica je aktivnaZvjezdica je aktivnaZvjezdica je aktivnaZvjezdica je aktivnaZvjezdica je aktivna
 

Bosanski SkypeNAPOMENA: 13. jula 2018g je Microsoft uradio update za Skype na verziju 8.25.0.5. Nova verzija je totalni promašaj po mojem mišljenju i mišljenju mnogih koji su (kao i ja) izrazito ljuti i razočarani kontaktirali Microsoft. Ja ne preporučujem instaliranje verzije 8.25.0.5.

Nakon 8 godina uređivanja prijevoda na Bosanski jezik, tri pismene molbe Microsoft-u da Bosanski jezik uključe u zvaničnu instalaciju Skype-a i zadnje verzije koja je totalno smeće odlučio sam da više NE KORISTIM, i NE VRŠIM prijevod za Skype.

To isto preporučujem i svima drugima.

Ako ste je ipak instalirali i želite se vratiti na verziju 7.41.0.101. potrebno je da deinstalirate novu verziju, preuzmete verziju sa linka ispod i instalirate je. Imaćete Skype koji funkcioniše i ne izgleda kao da je pravljen za idiote.

Prijevod Skype-a na Bosanski jezik - BosanskiSkype_Amicus.rar. Pojavila se nova verzija popularnog chat programa Skype, verzija 7.41.0.101 (25. III 2018.). Za upotrebu prijevoda, potrebno je download-ovanu RAR arhivu ekstraktovati u direktorij

C:\Program Files\Skype\Phone (za 32bitne Windows-e) ili na C:\Program Files (x86)\Skype\Phone (za 64bitne Windows-e).

Nakon toga, pokrenuti Skype, ulogovati se i izabrati Tools\Change Language\Load Skype Language File i u dobijenom prozoru otići na putanju C:\Program Files\Skype\Phone (za 32bitne Windows-e) ili na C:\Program Files (x86)\Skype\Phone (za 64bitne Windows-e) i izabrati file BosanskiSkype_Amicus.lang

Od sada će sve opcije Skype-a biti na Bosanskom jeziku.

Inače, Skype je odličan chat program (trenutno u vlasništvu MICROSOFT-a koji ga je kupio za 'masne' pare) koji pored klasične razmjene tekstualnih poruka ima mogućnost i obavljanja audio i video razgovora koji su besplatni.

Prednost Skype-a u odnosu na MSN Messenger (Live Messenger) je superiorniji kvalitet zvuka i pri lošoj internet konekciji. (od kako je Microsoft kupio Skype kvalitet videa i zvuka je krenuo prema dole).
Pored toga, moguće je, uz kupovinu Skype kredita vršiti pozivanje mobilnih i fiksnih telefona po određenim cijenama. ver

Od verzije 7.12. Skype ima automatski prevodilac razgovora.

Verzija 5.1.0.104 je donijela mogućnost grupnog video pozivanja, što znači da je sada moguće imati konferencijski video poziv i to sa maksimalno 9 ljudi istovremeno (nije bespplatno). Ustvari, budući da je grupni video poziv vrlo zahtjevan za računar i internet konekciju, to broj učesnika u grupnom video pozivu ovisi o samom računaru koji posjedujete i brzini internet konekcije između svih učesnika u pozivu. Postoje limiti za grupne video pozive. Moguće je obaviti jedan grupni video poziv u trajanju od 4 sata, maksimalno 10 sati grupnih video poziva u jednom danu ili 100 sati grupnih video poziva u jednom mjesecu.

Pored toga, u listi kontakata su sada prikazane i slike profila kontakata. Takođe je malo izmijenjen i način testiranja mikrofona, zvučnika, web kamere, brzine rada računara kao i brzine internet konekcije između osobe koja vrši testiranje i izabranog sagovornika.

Verzija 6 donosi mogućnost logiranja u Skype pomoću nekog od Microsoft naloga (Messenger, Hotmail ili Otlook.com nalog) ili Facebook naloga. Normalno, ostaje i standardni način logiranja putem Skype imena i šifre.

Najnoviju verziju prijevoda Skype-a na Bosanski jezik možete preuzeti sa linka ispod:

Dokumenti za download:
rarPrijevod Skype-a na Bosanski 7.41.0.101 VRUĆE
(0 glasova)
skype_BA

Skype je vrlo popularan chat program ali ne postoji u verziji na Bosanskom jeziku. Zato sam ga kompletnog preveo na Bosanski jezik.

Autor;Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Datum13 Januar 2011
Veličina 68.5 KB
Download 4.192
Samo registrovani i ulogovani posjetioci mogu download-ovati ovaj dokument.

Inače, najnoviju instalaciju Skype-a možete preuzeti na linku ispod:

exeSkype instalacija 7.41.0.101 VRUĆE
(14 glasova)
skype_logo

Preuzimanje kompletne, offline instalacije za Skype.

Datum28 Januar 2011
Jezik  German
Sistem  Android
Veličina 56.1MB
Download 1.099

Skype

Verzija 7. donosi radikalnu izmjenu sučelja. Sve je sada prilagođeno touch screen ekranima!

P.S.

Ako imate problema pri instalaciji tj. ako je javlja poruka da već postoji instaliran Skype, onda deinstalirajte postojeću verziju i ponovo pokrenite instalaciju nove verzije.

Dodaj komentar

Komentari odražavaju stavove svojih autora a NE stavove http://amicus.ba. Možete slobodno izraziti svoje mišljenje o članku koji komentarišete ili o komentarima drugih sve dok su vaši komentari u granicama uljudnosti. Uvredljivi, vulgarni, rasistički, nacionalistički i ostali opšte neprihvatljivi komentari će biti izbrisani! Ako imate neku sugestiju, prijedlog ili primjedbu ovo je dobro mjesto da je iznesete.

Svaki komentar će pregledati administrator.

Amicus copyright 2019