Pogledajte! WinMP4Extract, Windows program za extrakciju GPS podataka iz 70mai Dash Cam Pro i A800 video snimaka - opis rada i download besplatnog programa

 

WinMp4ExtractWinMp4Extract camerasWinMp4Extract (03)

 

  ekg

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja sa stranice, u svrhu objavljivanja na drugom mjestu, bez dozvole autora! Pri kopiranju sadržaja sa dozvolom autora, zamolio bih Vas da postavite i link na http://amicus.ba kao izvor informacija.

Za ljepši dan

Support http://amicus.ba with small donation

Pretraga

Blank ikonicaAndroid uređaji su 'osvojili' svijet jako brzo, uveliko zahvaljujući aplikacijama koje su dostupne za tu platformu.

Aplikacije kreiraju programeri zahvaljujući poznavanju odgovarajućeg programskog jezika i razvojnog okruženja.

Android aplikacije kreiramo u Java programskom jeziku, dok je Eclipse jedno od besplatnih razvojnih okruženja.

Eclipse razvojno okruženje dobijemo uz Google Android IDE.

Budući da sam proveo neko vrijeme učeći programiranje za Android platformu pomoću pomenutog okruženja, kreirao sam (za sebe) dokument sa uputama, savjetima, sugestijama, rješenjiam problema i konkretnim programskim kôdom. Taj dokument sada ima 163 stranice i moguće ga je besplatno preuzeti ispod.

DokumentAndroid_i_ECLIPSE_tips_by_Amicus.pdf, na 163 stranice sadrži savjete, primjere kodiranja kao i slike sa uputama i rezultatima izvršavanja koda. Taj dokument možete preuzeti sa linka ispod:

Dokument je potpuno besplatan za korištenje, uz poštivanje uslova  licence sa kojim aste se složili tokom download-a.

Šta dokument sadrži?

Primjer uputaPrije svega, u dokumentu su detaljne upute i opisi sintakse programskog jezika Java kao i opisi postupaka za izvođenje pojedinih operacija, akko matematičkih tako i programskih.

Na slici lijevo je primjer tabele koja sadrži opisane aritmetičke operatore.

Dalje, navedeni su kompletni segmenti programskog kôda potrebni za izvođenje operacije ili opcije koja je opisana u tekstu, kao na slici ispod.

Ovaj kôd je moguće direktno kopirati u Eclipse projekat i koristiti u svojim aplikacijama.

Primjer Android koda

Na slicu desno je screenshot stvarne aplikacije čiji kôd je naveden u Screenshot Android aplikacije
dokumentu.

U konkretnom primjeru je to splash screen za moju aplikaciju myWork koju možete besplatno preuzeti i o kojoj možete pročitati u članku myWork - Android aplikacija za vođenje evidencije o radnom vremenu.