Pogledajte! WinMP4Extract, Windows program za extrakciju GPS podataka iz 70mai Dash Cam Pro i A800 video snimaka - opis rada i download besplatnog programa

 

WinMp4ExtractWinMp4Extract camerasWinMp4Extract (03)

 

  ekg

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja sa stranice, u svrhu objavljivanja na drugom mjestu, bez dozvole autora! Pri kopiranju sadržaja sa dozvolom autora, zamolio bih Vas da postavite i link na http://amicus.ba kao izvor informacija.

Za ljepši dan

Support http://amicus.ba with small donation

Pretraga

 

ParkingGorivoRestoranToaletTrgovina

 

Upravo sam završio TourGuide za GARMIN navigacione uređaje koji sadržavi sva odmorišta i benzinske pumpe na autoputevima u Hrvatskoj.

Vodič je u formi gpi file-a sa označenim svim odmorištima i benzinskim pumpama, te sadržajima koji su dostupni na istim. Za svako odmorište je navedeno dali ima parking, benzinsku pumpu (i koju), autoplin, trgovinu, caffe, restoran, igraonicu za djecu, bankomat  i slično.

Pored toga, obezbijeđene su i informacije o nazivu benzinske pumpe, restorana i motela kao i adresa i broj telefona.

 

TourGuide možete preuzeti sa linka ispod:

Važno je da vam ovaj vodič na display-u GARMIN-a prikaže poruku sa imenom odmorišta ili benzinske pumpe i reprodukuje zvuk alarma svaki puta kada se nađete na određenoj udaljenosti od odmorišta (udaljenost vam mogu podesiti po želji), tako da nećete doći u situaciju da promašite odmorište jer ste ga kasno vidjeli ili vam je kamion zaklonio tablu a djeca su umorna i nervozna. Isto tako, znaćete da uskoro nailazi odmorište sa restoranom ili sa benzinskom pumpom koja vama odgovara. Umor u vožnji je najčešći uzrok saobraćajnih nesreća, zato svaki put treba pažljivo planirati - kako vrijeme polaska tako i odmore od vožnje.


CaffeMotelAuto plinInformacijeKamp

 

  Vodič prikazuje i po jednu sliku za svako odmorište.

Evo kako to izgleda na samom GARMIN-u:

Na udaljenosti od 1 km (moje podešenje) pojavi se poruka da je u blizini odmorište i čuje se zvuk alarma.

POI upozorenje

Kada dođemo dovoljno blizu, pojavi se simbol odmorišta (moj izbor).

Blizu POI

Kako intalirati TourGuide na GARMIN navigacioni uređaj?

Znači, imamo TourGuide pod imenom HrAcBpOdmorista.gpi koji treba iskopirati na GARMIN-a.

Odraditi sljedeće korake:

1. Priključiti GARMIN-a USB kablom i sačekati da ga Windows-i prepoznaju.

2. Pokrenuti Windows explorer (ili neki drugi file manager) i pronaći direktorij \garmin\POI na samom GARMIN-u ne na kartici

3. U taj direktorij kopirati file HrAcBpOdmorista.gpi

4. Zaustaviti USB uređaj i isključiti GARMIN-a

5. Uključiti uređaj i izabrati Where to? pa onda Extras i onda Custom POIs za prikaz imena svih TourGuide i ličnih POI. U toj listi će biti i HrAcBpOdmorista

 

Kopiranje TourGuide-a na SD ili MicroSD karticu u GARMIN-u je isti kao i na samog GARMIN-a (u istoimeni direktorij na kartici). Kako se riješiti poruke koja se pojavljuje pri uključivanju GARMIN-a sa podacima na kartici objasnio sam >OVDJE< (bez panike, jednostavno je Laughing)

Sada će toku vožnje, HrAcBpOdmorista na udaljenosti od 1000 m (1km) ili približno 30 sekundi vožnje prije odmorišta (po ograničenju 130 km/h), automatski da prikaže poruku na display-u sa imenom odmorišta, na kojoj autocesti je i imenom benzinske pumpe (ako je ima na tom odmorištu), a čuće se i zvuk upozorenja. Kada smo dovoljno blizu odmorišta, pojaviće se ikonica - šoljica za kafu (znak da treba odmoriti). Poruka sa display-a nestaje kada se dovoljno udaljimo od odmorišta. Alarm se čuje samo jednom za svako odmorište.