Pogledajte! WinMP4Extract, Windows program za extrakciju GPS podataka iz 70mai Dash Cam Pro i A800 video snimaka - opis rada i download besplatnog programa

 

WinMp4ExtractWinMp4Extract camerasWinMp4Extract (03)

 

  ekg

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja sa stranice, u svrhu objavljivanja na drugom mjestu, bez dozvole autora! Pri kopiranju sadržaja sa dozvolom autora, zamolio bih Vas da postavite i link na http://amicus.ba kao izvor informacija.

Za ljepši dan

Support http://amicus.ba with small donation

Pretraga

Za one koji vole samo da "sastave" svoju web stranicu iz različitih skripti, postoji jedna praktična skripta za unos, obradu i prikaz vijesti na web stranici.

 

To je skripta PHPNews koju možete pronaći i besplatno preuzeti na oficijelnoj stranici  projekta >OVDJE<

Instalacija i upotreba same skripte je zasebna priča (biće i o tome riječi kasnije). U nastavku je opis postupka za implementaciju prijevoda na Bosanski jezik.

Skriptu sam lično koristio više od godinu dana i bio sam prilično zadovoljan.

Jedino mi je nedostajao WYSIWG editor za unos vijesti. Naime, pri kreiranju novih vijesti možete koristiti sve HTML tagove ali ih morate upisati ručno. 

Kako vijest koju kreirate izgleda, možete vidjeti klikom na dugme Pogledaj (kada dodate moj prijevod na Bosanski) ili direktno na svojoj web stranici kada kliknete na dugme Pošalji.

Skripta ima opciju komentarisanja vijesti.

Skripta ima svoj administratorski panel u kome podešavate opcije prikaza vijesti, dodajete korisnike koji imaju pravo objavljivanja vijesti na web stranici, dodavanje vijesti i ostalo. Za komentare možete podesiti cenzurisane - zabranjene riječi, blokirati određene IP adrese i slično.

U samu proceduru instalacije i podešavanja neću ulaziti jer to ovisi od toga gdje u svojoj web stranici pozivate skriptu. Uputstvo za instalaciju i podešavanje možete naći u HTML dokumentu pod imenom readme.html unutar direktorija skripte.

U prilogu imate RAR dokument BosanskiPHPNews_Amicus.rar koji sadrži administratorski  (back end) i korisnički (front end) prijevod za skriptu tako da će svi prikazi, na samoj stranici i u administraciji biti na Bosanskom jeziku.

 

 

Nakon preuzimanja dokumenta iznad, ekstraktujte ga i unutra ćete pronaći dva .lang dokumenta i .txt dokument sa uputama.

Oba .lang dokumenta treba iskopirati u direktorij \phpnews_1-2-3\languages\. Zatim se ulogirati u PHPNews administraciju i izabrati Modify the settings (Modifikuj postavke) pa će se na desnoj strani pojaviti padajuća list aiz koje izaberete Bosanski (ako ste već iskopirali .lang dokumente) Nakon toga kliknuti na tipku Save  (Sačuvaj).

Od sada će sve opcije u PHPNews biti na Bosanskom.