Support http://amicus.ba with small donation

 
Utorak 26 Septembar 2023

Ocjene članaka: 5 ( 5 glasova)

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

      Windows 10, za razliku od pređašnjih verzija, ne nudi gotovo nikakvu fleksibilnost kada je u pitanju podešavanje update-a operativnog sistema.

Windows update je moguće je samo UKLJUČITI ili ISKLJUČITI. Nije moguće birati koje nadgradnje želimo prihvatiti.

Međuti, jednu stvar, koja bi baš trebala biti automatska je moguće isključiti ili isključiti po želji - to je update aplikacija i driver-a za hardware instaliran na računar.

Kako uključiti automatski update driver-a na Windows 10?

Start, control panelPrvo, kliknuti desnom tipkom na Start dugme i izabrati opciju Control Panel, kao na slici desno (kod mene je aktivirana Black tema za Windows 10).

Nakon toga će se, u novom prozoru, pojaviti sadržaj Control panel-a. Potrebno je pronaći ikonicu Devices and Printers i dvokliknuti na nju.

Cpanel devices and printers

Pojaviće se novi prozor kao na slici ispod.

Devices and printers

U listi prikazanih uređaja, na slici iznad, pronaći svoj računar i kliknuti na njega Devices and installation settingsdesnom tipkom miša.

Iz dobijenog menia izabrati opciju Device installation settings (Podešenja instalacije za uređaj), kao na slici desno.

Pojaviće se prozor kao na slici ispod, u kome, ako želite automatski update driver-a, aplikacija i ikonica za instalirane uređaje, treba markirati opciju Yes (Recomended) (Da preporučeno).

 Izbor opcije

Sada će Windows 10, u sklopu automatskog update-a provjeravati i verzije driver-a, aplikacija i ikonica potrebnih za instalirane uređaje.

Dodaj komentar

Komentari odražavaju stavove svojih autora a NE stavove http://amicus.ba. Možete slobodno izraziti svoje mišljenje o članku koji komentarišete ili o komentarima drugih sve dok su vaši komentari u granicama uljudnosti. Uvredljivi, vulgarni, rasistički, nacionalistički i ostali opšte neprihvatljivi komentari će biti izbrisani! Ako imate neku sugestiju, prijedlog ili primjedbu ovo je dobro mjesto da je iznesete.

Coments WILL NOT BE published automatically. Administrator will check and publish each comment.

Amicus copyright 2023