Support http://amicus.ba with small donation

 
Četvrtak 8 Juni 2023

Ocjene članaka: 5 ( 5 glasova)

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Visual Basic 6Učenje programiranja zahtijeva puno truda i vremena, a kreiranje funkcionalnog i intuitivnog programa još više. Još ako, u toku projektovanja neke aplikacije morate tražiti i učiti sintaksu naredbi, onda nećete daleko stići. Da ne bih svaki put ponovo tražio neke sintakse i metode koje sam otkrio, smislio ili pronašao tokom programranja u Visual Basic 6, ja sam sve zapisivao u jedan word dokument koji sam nazvao VB6 tips. Tog materijala se, tokom godina, nabralo više od 90 stranica.

Ta iskustva, skupljena u PDF dokument od 87 stranica možete preuzeti u sekciji Download za registrovane korisnike u dokumentu Visual_Basic_6_programiranje.pdf. U dokumentu su sintakse Visual Basic 6 naredbi, metode programiranja, primjeri i savjeti koji su rezutat direktnog rada a ne teoretisanja ili kopiranja sa interneta. Svi primjeri su iz stvarnih projekata i mogu se direktno kopirati i primijeniti u drugim projektima.

Jedan djelić tog dokumeta možete vidjeti ovdje:

MsgBox

Msgbox služi za prikaz poruke u prozorčiću na ekranu.

dim yesno as byte 'YES=6; NO=7

yesno = MsgBox("Jeste li sigurni da želite da napravite SHUTDOWN računara? " & Chr(10) & _

"Ako kliknete na Yes biće pokrenut SHUTDOWN i izgubićete" & Chr(10) & _

"sve podatke koje niste sačuvali.", vbYesNo + vbQuestion, "Poruka")

If yesno = 6 Then

Shutdown

End If

Znak & omogućava združivanje dva dijela stringa, Chr(10) obezbjeđuje prelazak teksta, koji će biti prikazan na poruci, u novi red dok _ omogućava prelazak jedne linije kôda u drugi red prozora za upis koda. vbYesNo obezbjeđuje prikaz Yes i No tipki na poruci, dok vbQuestion odeđuje ikonicu na poruci (u ovom slučaju znak upitnik).

Više detalja o sadržaju originalnog dokumenta za download možete naći u PDF dokumentu Visual Basic 6 programiranje - DEMO.pdf u sekciji Download za sve.

Za download dokumenta trebate se registrovati na stranici i time dobiti potreban 1 bod za download originalnog dokumenta.

Više informacija o dobijanju bodova možete dobiti ako me kontaktirate putem KONTAKT FORME.

Dokumenti za download:
(0 glasova)

Savjeti, primjeri i trikovi koji omogućavaju da programiranje u Visual Basic 6 okruženju bude lako i bez izgubljenih sati u eksperimentisanju i pogađanju.

Autor-32;Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Datum-3220 Mart 2011
Jezik-32  Bosanski
Veličina-32 2.7 MB
Download-32 31

Prije toga, možete pogledati DEMO dokument sa dijelovima originalnog dokumenta i odlučiti vrijedi li vam original male donacije ili ćete sami satima i danima eksperimentisati.

(16 glasova)

PDF dokument koji služi kao primjer sadržaja originalnog dokumenta za čiji download su potrebni bodovi.

Datum-3120 Mart 2011
Jezik-31  Bosanski
Sistem-31  Android
Veličina-31 901.28 KB
Download-31 200

Dodaj komentar

Komentari odražavaju stavove svojih autora a NE stavove http://amicus.ba. Možete slobodno izraziti svoje mišljenje o članku koji komentarišete ili o komentarima drugih sve dok su vaši komentari u granicama uljudnosti. Uvredljivi, vulgarni, rasistički, nacionalistički i ostali opšte neprihvatljivi komentari će biti izbrisani! Ako imate neku sugestiju, prijedlog ili primjedbu ovo je dobro mjesto da je iznesete.

Coments WILL NOT BE published automatically. Administrator will check and publish each comment.

Amicus copyright 2023