Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

jComments forma komentarajComments V2.3 je nova verzija Joomla komponenta za komentiranje članaka.

Detaljan opis prethodne verzije možete pronaći u članku jComments V2.2.02, Joomla komponenta za komentiranje članaka tako da sada neću detaljisati o funkcionalnosti same komponente.

Pored komponente jComments, potrebno je uraditi update i modula za prikaz najnovijih komentara koji je sada u verziji 3.0.

Komponentu jComments verzija 2.3 možete preuzeti sa download linka ispod.

Dokumenti za download:
(0 glasova)

Joomla komponenta jComments za komentiranje članka verzija 2.3.0.

Autor-90;JoomlaTune
Datum-9005 Juni 2012
Jezik-90  French
Sistem-90  MS Windows
Veličina-90 655.15 KB
Download-90 11

Novost koju donosi ova verzija je mogućnost kreiranja crne liste u kojoj su IP adrese posjetilaca kojima je zabranjeno komentiranje i glasanje za komentare.

Iako IP adresa nije apsolutni identifikator posjetioca, budući da se kod mnogih načina pristupa internetu dobija dinamički što znači da se mijenja, ipak je sve više internet konekcija sa fiksnom IP adresom što ovoj opciji daje sve veću vrijednost.

Za prikaz svih opcija na Bosanskom jeziku potrebno je instalirati novi jezički paket koji sam kreirao za ovu komponentu a koji možete preuzeti sa linka ispod.

Prijevode sam upakovao kao standardni Joomla instalacioni paket koji, nakon instalacije jComments komponente, instalirate na isti način kao i komponentu, izborom Instalacija/deinstalacija iz menia Dodaci.

Svi jezički .ini file-ovi će biti iskopirani u odgovarajuće direktorije. Preveo sam i administratorsko i korisničko sučelje. Potrebno je samo da u svom Joomla administratorskom okruženju za jezik izaberete Bosanski za administratorsko i korisničko sučelje i sve će biti automatski učitano.

Ako ste prije koristili jComments i modul za prikaz najnovijih komentara verzija 2.2.9. onda i njega treba update-ovati na verziju 3.0. koju možete preuzeti sa linka ispod.

(0 glasova)

Modul jComments za prikaz najnovijih komentara na web stranici verzija 3.0.

Autor-91;JoomlaTune
Datum-9105 Juni 2012
Jezik-91  French
Sistem-91  MS Windows
Veličina-91 88.97 KB
Download-91 5

Prijevod na Bosanski i za ovaj modul je uključen u jezički file iznad.

Ostaje još da, ako to niste prije uradili, instalirate i modul za prikaz avatara posjetilaca web stranice koji možete preuzeti sa linka ispod.

(0 glasova)

Modul za prikaz avatara u kometarima za registrovane članove.

Datum-4829 Mart 2011
Jezik-48  French
Sistem-48  MS Windows
Veličina-48 8.05 KB
Download-48 66

Dodaj komentar

Komentari odražavaju stavove svojih autora a NE stavove http://amicus.ba. Možete slobodno izraziti svoje mišljenje o članku koji komentarišete ili o komentarima drugih sve dok su vaši komentari u granicama uljudnosti. Uvredljivi, vulgarni, rasistički, nacionalistički i ostali opšte neprihvatljivi komentari će biti izbrisani! Ako imate neku sugestiju, prijedlog ili primjedbu ovo je dobro mjesto da je iznesete.

Coments WILL NOT BE published automatically. Administrator will check and publish each comment.

Amicus copyright 2022