Support http://amicus.ba with small donation

 
Subota 20 Avgust 2022

Ocjene članaka: 5 ( 5 glasova)

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
AllVideos reloaded Adobe flash player greška

Već dugo vremena, za prikaz video sadržaja na svojoj web stranici koristim komponentu i plugin AllVideos Reloaded. Vrlo je prilagodljiva i funkcionalna i svima bih je preporučio.

Međutim, nakon instalacije Firefox 4, ispod videa mi se pojavljuje poruka kao na slici lijevo sa porukom Adobe flash player not installed or older than 9.0.115! Taj problem se ne javlja u Internet explorer-u 8 (zanimljivo).

Video je prikazan ispravno i reprodukcija ide bez problema, ali me ta slika strašno nervirala. Negdje sam pronašao nekakav "patch" za plugin i probao sam ga ali nije funkcionisalo. Ionako mi je bio sumnjiv taj zamjenski file avreloaded.php kojim je trebalo zamijeniti originalni.

Ipak, nakon upornog traženja i eksperimentisanja pronašao sam rješenje.

Rješenje je vrlo jednostavno.

Potrebno je otvoriti konfiguraciju AllVideos Reloaded plugin-a izborom Dodaci\Upravljanje pluginovima u svojoj Joomla administraciji, pronaći plugin Content - AllVideos Reloaded i kliknuti na njega da se otvori konfiguracija.

Nakon toga, na desnoj strani, u segmentu Napredni parametri u polje Alternate Content (Alternativni sadržaj) upisati sljedeće: alt=""

Od sada neće više biti prikazivana ona besmislena poruka jer sve radi kako treba.

Dodaj komentar

Komentari odražavaju stavove svojih autora a NE stavove http://amicus.ba. Možete slobodno izraziti svoje mišljenje o članku koji komentarišete ili o komentarima drugih sve dok su vaši komentari u granicama uljudnosti. Uvredljivi, vulgarni, rasistički, nacionalistički i ostali opšte neprihvatljivi komentari će biti izbrisani! Ako imate neku sugestiju, prijedlog ili primjedbu ovo je dobro mjesto da je iznesete.

Coments WILL NOT BE published automatically. Administrator will check and publish each comment.

Amicus copyright 2022