Support http://amicus.ba with small donation

 
Ponedjeljak 25 Oktobar 2021

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

jDownloads komponenta za ažuriranje i organizovanje download-a je jedna od must have komponenti na web stranici.

Samu instalaciju, podešavanje i funkcionisanje komponente sam objasnio u članku jDownloads komponenta za administriranje download-a, a ovdje će biti riječi o njenom prijevodu na Bosanski jezik. jDownloads ima jako puno opcija, opisa, komentara i slično, tako da onome ko slabo poznaje Engleski jezik može biti vrlo zbunjujuća komponenta.

Isto tako, ako na web stranici nudite sadržaje na Bosanskom jeziku, potrebno je da sav prikaz bude konzistentan, odnosno na Bosansko, pa tako i download-i (preuzimanja dokumenata).

U tu svrhu sam preveo sve opcije za prikaz na web stranici i u adminstraciji (front end i back end). Prijevod možete preuzeti na linku ispod:


Prijevod sam upakovao u standardni Joomla instalacioni paket, tako da ga trebate preuzeti i instalirati kao svaki Joomla dodatak, izborom Dodaci\Instalacija - deinstalacija. Instalacija će iskopirati sve potrebne dokumente na odgovarajuće lokacije.

Nakon instalacije, ostaje vam da za jezik web stranice u  Joomla adminstraciji izaberete Bosanski i sav tekst vezan za attachment-e u vašim člancima će biti prikazan na Bosanskom jeziku.

Isto tako, ako za ulogiranog joomla administratora za jezik administracije izaberete Bosanski, sve opcijeu administraciji će biti na Bosanskom jeziku.

Dodaj komentar

Komentari odražavaju stavove svojih autora a NE stavove http://amicus.ba. Možete slobodno izraziti svoje mišljenje o članku koji komentarišete ili o komentarima drugih sve dok su vaši komentari u granicama uljudnosti. Uvredljivi, vulgarni, rasistički, nacionalistički i ostali opšte neprihvatljivi komentari će biti izbrisani! Ako imate neku sugestiju, prijedlog ili primjedbu ovo je dobro mjesto da je iznesete.

Coments WILL NOT BE published automatically. Administrator will check and publish each comment.

Amicus copyright 2021