Support http://amicus.ba with small donation

 
Nedjelja 22 Maj 2022

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Kontrola pristupa putem kartica je sve popularnija zbog sve pristupaKontroler kt-300čnijih cijena ali i zbog svoje funkcionalnosti. Jedan od primjera kontrole pristupa je KANTECH KT-300 kontroler. Sistem kontrole omogućava registraciju radnog vremena i omogućavanje (ili onemogućavanje) pristupa u prostorije putem magnetnih i beskontaktnih kartica.

Registracija radnog vremena se svodi na bilježenje vremena provlačenja kartice kroz čitač kartica, kao i podataka o samoj kartici. Svaka kartica je u sistemu registrovana na jednog korisnika, tako da se registracijom provlačenja kartice na početku i na kraju radnog registruje radno vrijeme. Software winpass 64 omogućava i prikaz ličnih podataka i slike vlasnika kartice, na monitoru računara, u trenutku provlačenja kartice.
Određivanje pristupa se vrši kontrolom otvaranja vrata putem elektromagnetnih brava kojima upravlja kontroler. Na osnovu dodijeljenih prava pojedinim karticama, omogućen/onemogućen je prolaz na određena vrata.

 

Dimenzije ormarića:  29,9 cm (H) x 28,8 cm (W) x 7,7 cm (D).
Težina: 2,44 kg.
Obezbijediti po 23 cm prostora sa svih strana ormarića. Kontroler se mora postaviti na udaljenosti većoj od: 2 m od opreme pod naponom, 1 m od uređaja koji stvaraju elektromagnetne smetnje i telefonskih uređaja i 8 m od radio predajnika.

 

Omogućeno je pravljenje rasporeda u kojem vremenu ili danima sedmice je kartica validna itd.
Sistem omogućava i praćenje višestrukog provlačenja jedne kartice i, na osnovu toga, zabranu pristupa. Moguće je karticu proglasiti nevalidnom, ukradenom ili izgubljenom itd.
Svi događaji se upisuju u baze podataka .dbf tipa, tako da je moguće filtriranje i pregled događaja nastalih u proteklom vremenu, kao i njihovo printanje.
Za kompletiranje sistema kontrole pristupa je potreban kontroler KT-300, jedan ili dva  čitača kartica (za jedna ili dvoja vrata), magnetne ili beskontaktne kartice (za svakog radnika po jedna), software winpass 64, napojni transformator 16V / 40VA, akumulator 12V / 7Ah, elektromagnetne brave (za svaka vrata po jedna) i računar za upravljanje kontrolerom (uz kablovsku instalaciju).

 

Spajanje releja na KT-300Na slici lijevo je šema spajanje releja na kontroler KT-300. U instalaterskom uputstvu koje sam napravio, a koje možete preuzeti ispod su detaljna uputstva, podaci i šeme spajanja ako i upute ze podešavanje samog software-a.

Nakon montaže opreme i instalacije i podešavanja software-a treba pristupiti registraciji svih kartica u sistem i dodjelu pojedinim korisnicima kartica. Unos kartica u sistem je moguć upisom serijskog broja ili jednostavnim provlačenjem kroz čitač.

 Moje detaljno instalatersko uptstvo sa šemama montaže možete preuzeti ispod.

Dokumenti za download:
(0 glasova)

Detaljno instalatersko uputstvo za montažu i programiranje kontrolera za kontrolu pristupa KANTECH KT-300.

Autor-57;Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Datum-5703 April 2011
Jezik-57  English
Veličina-57 469.76 KB
Download-57 5

Dodaj komentar

Komentari odražavaju stavove svojih autora a NE stavove http://amicus.ba. Možete slobodno izraziti svoje mišljenje o članku koji komentarišete ili o komentarima drugih sve dok su vaši komentari u granicama uljudnosti. Uvredljivi, vulgarni, rasistički, nacionalistički i ostali opšte neprihvatljivi komentari će biti izbrisani! Ako imate neku sugestiju, prijedlog ili primjedbu ovo je dobro mjesto da je iznesete.

Coments WILL NOT BE published automatically. Administrator will check and publish each comment.

Amicus copyright 2022