Support http://amicus.ba with small donation

Windows 10 update errorVeć nekoliko dana mi Windows 10 javlja da postoji update. Kada pokrenem update, prvo se prikaže download update-a za .NET framework potom greška "Updates Failed. There were problems installing some updates, but we'll try again later" with Error: 0x80073701".

Na slici lijevo su .NET Core komponente čiji update mi NIJE uspio i zbog kojih je prikazana greška.

Pokušao sam Windows update troubleshooter - bez uspjeha. Na internetu postoje i savjeti za ćišćenje komponenti sistema koje nisu korištene (startcomponentcleanup) ali meni to nije pomoglo.

 Budući da je riječ o .NET Core komponentama, da bi riješio problem neuspjelog Net core uninstallWindows 10 update-a odlučio sam se da potražim spomenute komponente i deinstaliram ih.

Međutim, po restartu i ponovljenom update-u, greška se ponovila. Zato sam deinstalirao SVE .NET Core komponente i restartovao računar. Po restartu sam ponovno pokrenuo Windows update. Update je download-ovao .NET Core kompoinente koje sam deinstalirao i uspješno ponovno instalirao - ovaj put BEZ greške.

Na slici desno su sve .NET Core komponente instalirane na mojem računaru. Do voog prikaza dođemo tako da otvorimo Control panel (kliknuti na Search ikonicu i upisati Control, na vrhu će se prikazati ikonica Control panela).

Kada se otvori Control panel, kliknuti na Programs and Features da se prikažu svi instalirani programi.

U Search polje u gornjem desnom uglu upisati NET CORE da se prikažu samo NET Core instalacije. Na slici desno su prikazane i ASP.NET Core instalacije. Ja sam deinstalirao SVE prikazane instalacije, restartovao računar i ponovio Windows update.

Sada je Windows update ponovno download-ovao potrebne .NET framework-e i instalirao ih bez greške.

U slučaju da sam instalirao neki .NET framework koji mi je potreban a Windows-i ga nisu automatski instalirali, kada pokrenem program kojemu su potrebni, bićew prikazana greška. To će biti signal da ih trebam ponovno ručno download-ovati sa Microsoft servera in ručno instalirati. Trenutno, svi programi rade bez problema. Zbog toga, da ne bi sebi prouzrokovali probleme, dobro pazite šta deinstalirate jer ste sami odgovorni za posljedice. Ja nisam imao nikakvih negativnih posljedica.