Pogledajte! WinMP4Extract, Windows program za extrakciju GPS podataka iz 70mai Dash Cam Pro i A800 video snimaka - opis rada i download besplatnog programa

 

WinMp4ExtractWinMp4Extract camerasWinMp4Extract (03)

 

  ekg

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja sa stranice, u svrhu objavljivanja na drugom mjestu, bez dozvole autora! Pri kopiranju sadržaja sa dozvolom autora, zamolio bih Vas da postavite i link na http://amicus.ba kao izvor informacija.

Za ljepši dan

Support http://amicus.ba with small donation

Pretraga

@micus-avatar

Samir Gutić

Pozdrav.

Moje ime je mr.sci. Samir Gutić dipl.ing.el.

Rođen sam 27. VII. 1974. v mjestu Tojšići, Bosna i Hercegovina.

Po struci sam diplomirani inžinjer elektrotehnike. Diplomirao sam 2001. godine na elektrotehničkom fakultetu u Tuzli.

Po završenom fakultetu sam šest godina radio kao projektant informacionih sistema, sistema video nadzora i alarmnih sistema.

Pored toga sam programirao u Visual Basic 6.

Godinu dana sam bio šef računarskog servisa (sve u istoj firmi).

2007. godine sam došao u Sloveniju na na radno mjesto programera i operatera robotske ćelije za motanje lima.

U šest godina sam usavršio postojeću robotizovanu ćeliju sa dodatnim senzorima, držačima materijala (magnetni i vakuumski) i slično i napravio više od 700 programa.

2009. godine je firma dobila robotizovanu ćeliju za CMT varenje sa obrtnim stolovima. I za tu robotizovanu ćeliju sam kreirao programe (za robota i FRONIUS CMT digitalni aparat za varenje).

2012. godine sam izradio kompletnu robotizovanu ćeliju za punktiranje (tačkasto zavarivanje) sa ABB IRB 4400/L30 robotom i SEVERSON mašinom za tačkasto zavarivanje.

Lično sam kreirao sve veze između robota i mašine za punktiranje (električne i pneumatske), sistem za izbor programa, nadzor hlađenja, uključivanje i isključivanje magneta na držaču lima i na radnom stolu, nadzor pozicije elektroda mašine z apunktiranje islično.

Za tog robota, na IRC4 kontroleru sam kreirao sve work object-e i programe za punktiranje.

Krajem 2012. godine firma je nabavila još jednog robota - KUKA KR16. Za tog robota sam kreirao koordinatne sisteme i upravljanje digitalnim ulazima i izlazima i pripremam ga za uključivanje u ćeliju za punktiranje (da vrši dodatno zavarivanje).

Vrlo sam tačan (vremenski i profesionalno) i ne uzmičem pred problemima.

Odlično govorim in pišem na Engleskom, Slovenskom i, naravno, na Bosanskom.

27. jula 2013. sam odbranio magistrski na temu: 'Robotizovane ćelije za obradu lima' i dobio zvanje magistar elektrotehnike.

Od 2018. godine radim u razvoju smart AC punjača za električna vozila.

Future is here - go electrical.