Zvjezdica nije aktivnaZvjezdica nije aktivnaZvjezdica nije aktivnaZvjezdica nije aktivnaZvjezdica nije aktivna
 

Flash install error 1Iako je flash na putu izumiranja, bar što se tiče web-a, Flash player je još uvijek prijeko potreban dodatak svakom browser-u. 

Trenutna verzija: 32.0.0.366 (9. V 2020.)

Adobe radi update flash player-a putem online installer-a koji je dostupan na adobe web stranici. Pokretanjem tog installer-a pokreće se download instalacije direktno sa adobe web stranice. Međutim, na nekim računarima se desi greška kao na slici iznad zbog čega nije moguće izvršiti update flash playera-a zbog čega Firefox blokira flash player plugin i nije moguće gledati online video ili flash animacije.

Kako riješiti problem connection error pri update-u flash player-a na verziju 32?

Connection error se javlja i u slučaju kada firewall blokira pristup internetu online installer-u. Stoga, prije svega provjerite da li je problem u firewall-u. Flash install error 2

Ako utvrdite da nije problem firewall, odnosno
ponovo se javi greška kao na slici iznad, kliknite na dugme Retry da installer ponovo pokuša download. Ako download ne uspije, pojaviće se greška kao na slici desno.
Klikom na dugme Finish pokreće se default web browser i ponovo nudi download online installer-a što nema smisla jer smo to već pokušali.

Jedina pametna stvar koju je Adobe trebao uraditi u ovom slučaju je da ponudi download offline (kompletne) instalacije flash player-a.

Pošto Adobe nije uradio tako nešto, pronašao sam offline installer za flash player verzija 32 (na Adobe web stranici) koji možete preuzeti sa linkova ispod.

Treba napomenuti da postoje dvije verzije flash player-a i to za plugin bazirane browser-e (Mozilla Firefox) i za active x browser-e (Internet explorer).

Offline installer za Adobe flash player za Firefox:

Dokumenti za download:
(0 glasova)

Download offline installer-a za Adobe flash player za Mozilla Firefox (plugin bazirane web browser-e)

Datum09 Januar 2016
Jezik  German
Sistem  Android
Veličina 20.4 MB
Download 93

Offline installer za Adobe flash player za Internet explorer:

(0 glasova)

Download offline installer-a za Adobe flash player za Internet explorer (active X bazirane web browser-e)

Datum09 Januar 2016
Jezik  German
Sistem  Android
Veličina 19.9 MB
Download 28

Nakon download-a željenog installer-a, zatvoriti sve pokrenute web browser-e te pokrenuti instalaciju dvoklikom na ime download-ovanog exe file-a.

Nakon završene instalacije, pokrenuti web browser i provjeriti da li je nestalo upozorenje o blokiranom plugin-u u Firefox-u pokretanjem web stranice koja sadži flash animaciju ili flash video.