Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Media Player Codec PackMedia player codec pack sadrži komplet codec-a (audio i video) potrebnih za reprodukciju raznih video formata.

Windows-i danas uglavnom sadrže sve potrebne codec-e ali i sami video player-i posjeduju svoje interne codec-e što smanjuje potrebu za instalacijom dodatnih paketa.

Međutim, često se pojavi neki egzotični audio/video format ili nastane problem u operativnom sistemu koji instalacija ovog paketa rješava.

Jedan od takvih problema je nemogućnost reprodukcije zvuka sa klasičnog DVD formata koji ima Media Player Classic (MPC-HC).

Probao sam razna podešenja u konfiguraciji, ali jedino rješenje je bilo download i instalacija paketa ispod.

Dokumenti za download:
exe.png Media Player Codec Pack V4.4.5

Instalacija paketa codec-a potrebnih za Media player classic.

Licenca GNU/GPL link_extern.gifWeb stranica Web stranica link_extern.gifDatum 24-08-2017 Jezik  Engleski Sistem  Windows Veličina 40.79 MB Download 3 Jednom pritisnite dugme i sačekajte da se download pokrene

Za rješavanje problema zvuka sa DVD media ja sam instalirao samo audio codec-e (budući da sa video reprodukcijom nisam imao problema). Tokom instalacije će, na Windows 10 operativnom sistemu, biti prikazana poruka kao na slici iznad, ali je treba ignorisati. Tokom instalacije izabrati opciju Detailed installation da bi bio ponuđen izbor željenih codec-a za instalaciju.

Nakon instalacije je poželjno restartovati računar, mada je meni zvuk sa DVD formata profunkcionisao i bez restarta.

Dodaj komentar

Komentari odražavaju stavove svojih autora a NE stavove http://amicus.ba. Možete slobodno izraziti svoje mišljenje o članku koji komentarišete ili o komentarima drugih sve dok su vaši komentari u granicama uljudnosti. Uvredljivi, vulgarni, rasistički, nacionalistički i ostali opšte neprihvatljivi komentari će biti izbrisani! Ako imate neku sugestiju, prijedlog ili primjedbu ovo je dobro mjesto da je iznesete.

Svaki komentar će pregledati administrator.

Amicus copyright 2019