nedjelja 23 Novembar 2014
Veličina slova

Prijevod Skype-a na Bosanski jezik i instalacija programa

Ocjene članaka:  / 144
LošDobar 

Bosanski SkypePrijevod Skype-a na Bosanski jezik - BosanskiSkype_Amicus.rar. Pojavila se nova verzija popularnog chat programa Skype, verzija  6.21.0.104. (16. X 2014.). Za upotrebu prijevoda, potrebno je download-ovanu RAR arhivu ekstraktovati u direktorij

C:\Program Files\Skype\Phone.

Nakon toga, pokrenuti Skype, ulogovati se i izabrati Tools\Change Language\Load Skype Language File i u dobijenom prozoru otići na putanju C:\Program Files\Skype\Phone i izabrati file BosanskiSkype_Amicus.lang

Od sada će sve opcije Skype-a biti na Bosanskom jeziku.

Inače, Skype je odličan chat program (trenutno u vlasništvu MICROSOFT-a koji ga je kupio za 'masne' pare) koji pored klasične razmjene tekstualnih poruka ima mogućnost i obavljanja audio i video razgovora koji su besplatni.
Prednost Skype-a u odnosu na MSN Messenger (Live Messenger) je superiorniji kvalitet zvuka i pri lošoj internet konekciji. (od kako je Microsoft kupio Skype kvalitet videa i zvuka je krenuo prema dole).
Pored toga, moguće je, uz kupovinu Skype kredita vršiti pozivanje mobilnih i fiksnih telefona po određenim cijenama.

Reklamirajte se na http://amicus.ba

::: @micus :::

Ovdje ide vaš oglas

Verzija 5.1.0.104 je donijela mogućnost grupnog video pozivanja, što znači da je sada moguće imati konferencijski video poziv i to sa maksimalno 9 ljudi istovremeno (nije bespplatno). Ustvari, budući da je grupni video poziv vrlo zahtjevan za računar i internet konekciju, to broj učesnika u grupnom video pozivu ovisi o samom računaru koji posjedujete i brzini internet konekcije između svih učesnika u pozivu. Postoje limiti za grupne video pozive. Moguće je obaviti jedan grupni video poziv u trajanju od 4 sata, maksimalno 10 sati grupnih video poziva u jednom danu ili 100 sati grupnih video poziva u jednom mjesecu.

Pored toga, u listi kontakata su sada prikazane i slike profila kontakata. Takođe je malo izmijenjen i način testiranja mikrofona, zvučnika, web kamere, brzine rada računara kao i brzine internet konekcije između osobe koja vrši testiranje i izabranog sagovornika.

Verzija 6 donosi mogućnost logiranja u Skype pomoću nekog od Microsoft naloga (Messenger, Hotmail ili Otlook.com nalog) ili Facebook naloga. Normalno, ostaje i standardni način logiranja putem Skype imena i šifre.

Najnoviju verziju prijevoda Skype-a na Bosanski jezik možete preuzeti sa linka ispod:

Dokumenti za download:
Prijevod Skype-a na Bosanski Verzija:6.21.0.104

Skype je vrlo popularan chat program ali ne postoji u verziji na Bosanskom jeziku. Zato sam ga kompletnog preveo na Bosanski jezik.

Licenca Besplatno Autor Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. Web stranica Web stranica Datum 13-01-2011 Jezik  Bosanski Sistem  Windows Veličina 54.5 KB Download 4084

Inače, instalaciju Skype-a možete preuzeti direktno sa službene stranice na linku ispod

Skype instalacija Verzija:6.21.0.104

Preuzimanje kompletne instalacije za Skype-a, direktno sa oficijelne stranice.

Licenca Besplatno Web stranica Skype Datum 28-01-2011 Jezik  Engleski Sistem  Windows Veličina 34.3 MB Download 863

Od verzije 6.10. Skype ima i redizajnirano sučelje.

Skype

P.S.

Ako imate problema pri instalaciji tj. ako je javlja poruka da već postoji instaliran Skype, onda deinstalirajte postojeću verziju i ponovo pokrenite instalaciju nove verzije.

U slučaju da koristite Windows XP SP3 i niste u mogućnosti da instalirate Skype, rješenje vas čeka u članku Skype na Windows XP SP3.

Dodaj komentar

Komentari odražavaju stavove svojih autora a NE stavove http://amicus.ba. Možete slobodno izraziti svoje mišljenje o članku koji komentarišete ili o komentarima drugih sve dok su vaši komentari u granicama uljudnosti. Uvredljivi, vulgarni, rasistički, nacionalistički i ostali opšte neprihvatljivi komentari će biti izbrisani! Ako imate neku sugestiju, prijedlog ili primjedbu ovo je dobro mjesto da je iznesete.

Svaki komentar će pregledati administrator (Amicus).

Sigurnosni kod
Refreširaj

Forma za logiranje

Države posjetilaca

Prvih 5:
Bosna i Hercegovina flag 25%Bosna i Hercegovina
Hrvatska flag 23%Hrvatska
Srbija flag 15%Srbija
USA flag 6%USA
Evropska unija flag 4%Evropska unija
189110 posjeta iz 154 zemalja