Support http://amicus.ba with small donation

 
Utorak 26 Septembar 2023

Pogledajte! WinMP4Extract, Windows program za extrakciju GPS podataka iz 70mai Dash Cam Pro i A800 video snimaka - opis rada i download besplatnog programa

 

WinMp4ExtractWinMp4Extract camerasWinMp4Extract (03)

  ekg

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja sa stranice, u svrhu objavljivanja na drugom mjestu, bez dozvole autora! Pri kopiranju sadržaja sa dozvolom autora, zamolio bih Vas da postavite i link na http://amicus.ba kao izvor informacija.

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Trg slobode TuzlaMislim da je malo kome nepoznat pojam Time laps, a koji označava vid ubrzanog snimka nekog dugog događaja. 

Time laps snimak omogućava prikaz nekog sporo promjenljivog događaja, koji traje satima ili danima, u samo nekoliko minuta. Kada sam napisao 'ubrzanog snimka' mislio sam na ubrzano proticanje vremena a ne na ubrzanu reprodukciju. Ako bi koristili ubrzanu reprodukciju, onda bi cijeli taj period dešavanja događaja morali snimiti što bi, u slučaju perioda od nekoliko dana predstavljalo gigabajte podataka za samo nekoliko minuta video.

Zbog toga se pribjegava triku. Stvar je u tome da time laps kamera ne snima kontinualno nego po jednu sliku u podešenim intervalima. Kada se od tih slika kreira video, onda imamo mogućnost cijeli period sagledati u nekoliko minuta, normalno, uz gubitak određenih segmenata događaja koji nisu "uslikani".

Time laps snimanje omogućava da se globalno sagledaju sporo promjenljivi događaji koje golim okom ne primijetimo.

Za primjer sam kreirao time laps video čišćenja snijega sa Trga slobode u Tuzli.

U periodu od četiri sata sam snimao po jednu sliku svakih 30 sekundi čime sam dobio video od oko 4 minuta.

Meni je bilo zanimljivo. Pogledajte i sami i dajte svoje mišljenje.

Video sam kreirao od snimljenih slika pomoću Windows Movie Maker-a jer ću kasnije da objasnim postupak kreiranja video. Windows Movie Maker dolazi instaliran sa Windows operativnim sistemom tako da bi svako trebao da ga već ima.

Uputstvo za kreiranje videa pomoću Windows movie maker-a možete pronaći >OVDJE<

Dodaj komentar

Komentari odražavaju stavove svojih autora a NE stavove http://amicus.ba. Možete slobodno izraziti svoje mišljenje o članku koji komentarišete ili o komentarima drugih sve dok su vaši komentari u granicama uljudnosti. Uvredljivi, vulgarni, rasistički, nacionalistički i ostali opšte neprihvatljivi komentari će biti izbrisani! Ako imate neku sugestiju, prijedlog ili primjedbu ovo je dobro mjesto da je iznesete.

Coments WILL NOT BE published automatically. Administrator will check and publish each comment.

Posljednji komentari

Zadnji download-i

rar-0WinMP4Extract portable 3.3.3
Preuzeto:  25-09-2023 15:06
rar-1WinMP4Extract portable 3.3.3
Preuzeto:   25-09-2023 15:06
link-2Bosanski Mozilla Firefox - 64bit V100
Preuzeto:    25-09-2023 13:09
exe-3WinMP4Extract 3.3.3
Preuzeto:     23-09-2023 11:55
exe-4WinMP4Extract 3.3.3
Preuzeto:      22-09-2023 21:46

Zastave posjetilaca

Zastave posjetilaca

Amicus copyright 2023