Podržite http://amicus.ba malom donacijom

Nedjelja 5 April 2020

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Blue screen of deathDanašnja komunikacija putem interneta, gotovo uvijek, podrazumijeva i video prijenos. Zbog toga su web kamere postale nezaobilazan komad hardware-a na računaru.

Windows 7 posjeduje veliku bazu driver-a za web kamere različitih proizvođača, mada, se javi problem za iole stariju web kameru.

Takav primjer je web kamera Logitech webcam 200 koju sam već pominjao u članku Kako instalirati Logitech webcam 200 kada je instalacija ne prepoznaje?

Pri instalaciji pomenute kamere na Windows 7 nema nikavih problema jer je originalne driver-e moguće 'skinuti' sa Logitech web stranice.

Međutim, problem nastaje onoga trenutka kada neka aplikacija pokuša da pristupi kameri. Tada se pojavi famozni BsOD (Blue screen Of Death - Plavi Ekran Smrti) sa ispisanom greškom vezanom za lvuvc.sys, nakon čega je potreban reset računara. To znači da kamera nije upotrebljiva na Windows 7.

Međutim, postoji rješenje. Kako riješiti pojavu BsOD pri korištenju web kamere Logitech webcam 200 na Windows 7?

Problem se javlja, zanimljivo, zbog driver-a. Iakos u preuzeti sa oficijelne stranice proizviđača - na Windows 7 ne funkcionišu.

Rješenje je upotreba malo starije verzije driver-a. Odgovarajuću verziji, koja provjereno funkcioniše na Windows 7 ultimate sa SP1 možete preuzeti sa linka ispod.

Dokumenti za download:
link.png Driveri za web kameru Logitech webcam 200 za Windows 7 2.27.1020.0

Driver-i za web kameru Logitech webcam 200 za Windows 7.

Licenca Besplatno link_extern.gifAutor Logitech Web stranica Web stranica link_extern.gifDatum 06-04-2014 Jezik  Engleski Sistem  Windows Veličina 122MB Download 15 Jednom pritisnite dugme i sačekajte da se download pokrene

File je veličine 122MB, tako da, ovisno o brzini internet konekcije treba malo sačekati na rješenje problema dok se download ne završi. U međuvremenu možete pobrisati prije instalirane driver-e i aplikacije vezane za ovu web kameru.

Potrebno je pokrenuti instalaciju, i kada se pojavi poruka (sa animacijom uključenja USB kabla) uključiti web kameru u USB port i završiti instalaciju do kraja.

Budući da Winfdows 7 polako gubi bitku sa Windows 10, uspio sam pronaći i driver-e za Logitech WebCam 200 za najnoviji Microsoft-ov operativni sistem.

link.png Driveri za web kameru Logitech webcam 200 za Windows 10 2.80.853

Licenca Besplatno link_extern.gifAutor Logitech Web stranica Web stranica link_extern.gifDatum 16-04-2016 Jezik  Engleski Sistem  Windows Veličina 71 MB Download 0 Jednom pritisnite dugme i sačekajte da se download pokrene

Iako Windows 10 automatski prepoznaje i instalira ovu kameru, generički driver-i nemaju mogućnost podešavanja parametara kamere (osvijetljenost, white balance,...) zato preporučujem instalaciju ovih dirver-a.

Nemate pravo da postavljate komentare. Za dozvolu komentiranja se obratite administratoru putem Kontakt forme

Amicus copyright 2019