Podržite http://amicus.ba malom donacijom

Nedjelja 17 Januar 2021

Zvjezdica nije aktivnaZvjezdica nije aktivnaZvjezdica nije aktivnaZvjezdica nije aktivnaZvjezdica nije aktivna
 

Nakon podešavanja sigurnosnih postavki (preporučljivo uraditi prije svega) da vidimo kako izgleda "iznutra" i šta nudi GARMIN nüvi 255w.

Nakon uključenja uređaja i logiranja sa svojim password-om, dobijamo početni ekran kao na slici desno.Početni ekran

 

Prije početka navigacije, potrebno je sačekati da uređaj detektuje barem 4 satelita ali je poželjno da ih bude barem 6 da bi dobili dovoljnu preciznost - indikator jačine signala u gornjem lijevom uglu.

 

Broj detektovanih satelita vidimo tako što pritisnemo na indikator jačine signala i držimo dok se ne pojavi novi ekran (o tome kasnije). U primjeru na slici, GARMIN nüvi 255w je uključen u zgradi pa je signal slab ali ipak dovoljan za navigaciju.

 

U istom redu, u desnom uglu ekrana su indikator napunjenosti baterije i sat sa prikazom trenutnog vremena. Potpuno napunjena baterija, kod novog uređaja, daje gotovo 4 sata rada (vožnje bez previše klikanja i podešavanja). Ako držimo pritisnut indikator napunjenosti baterije, pojavi se novi Maintenance screen, ekran sa naprednim opcijama podešavanja i testiranja uređaja (o tome kasnije).

 

Početak navigacije

Na ekranu dominiraju dvije ikonice - lupa sa natpisom Where to? (Kamo?) i View map (Pogledaj kartu). Za početak navigacije (polazak na put) treba pritisnuti na Where to? da se pojavi ekran sa raznim opcijama i metodama izbora cilja putovanja, slike ispod. Pritiskom na strelicu prema dole, dobijamo i opcije prikazane na slici desno.

Izbor odredišta putovanjaGdje putovati?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nastavak slijedi

EKG

Dodaj komentar

Komentari odražavaju stavove svojih autora a NE stavove http://amicus.ba. Možete slobodno izraziti svoje mišljenje o članku koji komentarišete ili o komentarima drugih sve dok su vaši komentari u granicama uljudnosti. Uvredljivi, vulgarni, rasistički, nacionalistički i ostali opšte neprihvatljivi komentari će biti izbrisani! Ako imate neku sugestiju, prijedlog ili primjedbu ovo je dobro mjesto da je iznesete.

Svaki komentar će pregledati administrator.

Amicus copyright 2021