Podržite http://amicus.ba malom donacijom

Ponedjeljak 27 Januar 2020

Pogledajte! myWork android aplikacija za vođenje evidencije o radnom vremenu - opis rada i download besplatne Android aplikacije

 

O aplikaciji myWorkLogiranje u aplikacijumyWork

  ekg

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja sa stranice, u svrhu objavljivanja na drugom mjestu, bez dozvole autora! Pri kopiranju sadržaja sa dozvolom autora, zamolio bih Vas da postavite i link na http://amicus.ba kao izvor informacija.

Ocjene članaka: 5 ( 5 glasova)

Zvjezdica je aktivnaZvjezdica je aktivnaZvjezdica je aktivnaZvjezdica je aktivnaZvjezdica je aktivna
 

Blank ikonicaAndroid uređaji su 'osvojili' svijet jako brzo, uveliko zahvaljujući aplikacijama koje su dostupne za tu platformu.

Aplikacije kreiraju programeri zahvaljujući poznavanju odgovarajućeg programskog jezika i razvojnog okruženja.

Android aplikacije kreiramo u Java programskom jeziku, dok je Eclipse jedno od besplatnih razvojnih okruženja.

Eclipse razvojno okruženje dobijemo uz Google Android IDE.

Budući da sam proveo neko vrijeme učeći programiranje za Android platformu pomoću pomenutog okruženja, kreirao sam (za sebe) dokument sa uputama, savjetima, sugestijama, rješenjiam problema i konkretnim programskim kôdom. Taj dokument sada ima 163 stranice i moguće ga je besplatno preuzeti ispod.

DokumentAndroid_i_ECLIPSE_tips_by_Amicus.pdf, na 163 stranice sadrži savjete, primjere kodiranja kao i slike sa uputama i rezultatima izvršavanja koda. Taj dokument možete preuzeti sa linka ispod:

Dokumenti za download:
pdf.png Android i Eclipse tips V2.1

Android i Eclipse tips - PDF dokument sa savjetima i primjerima za učenje programiranja za Android uređaje u Eclipse okruženju.

Licenca Besplatno link_extern.gifAutor Samir Gutić Web stranica Web stranica link_extern.gifDatum 04-06-2018 Jezik  Bosanski Sistem  Office 2010 Veličina 5.8 MB Download 12 Jednom pritisnite dugme i sačekajte da se download pokrene

Dokument je potpuno besplatan za korištenje, uz poštivanje uslova  licence sa kojim aste se složili tokom download-a.

Šta dokument sadrži?

Primjer uputaPrije svega, u dokumentu su detaljne upute i opisi sintakse programskog jezika Java kao i opisi postupaka za izvođenje pojedinih operacija, akko matematičkih tako i programskih.

Na slici lijevo je primjer tabele koja sadrži opisane aritmetičke operatore.

Dalje, navedeni su kompletni segmenti programskog kôda potrebni za izvođenje operacije ili opcije koja je opisana u tekstu, kao na slici ispod.

Ovaj kôd je moguće direktno kopirati u Eclipse projekat i koristiti u svojim aplikacijama.

Primjer Android koda

Na slicu desno je screenshot stvarne aplikacije čiji kôd je naveden u Screenshot Android aplikacije
dokumentu.

U konkretnom primjeru je to splash screen za moju aplikaciju myWork koju možete besplatno preuzeti i o kojoj možete pročitati u članku myWork - Android aplikacija za vođenje evidencije o radnom vremenu.

 

Dodaj komentar

Komentari odražavaju stavove svojih autora a NE stavove http://amicus.ba. Možete slobodno izraziti svoje mišljenje o članku koji komentarišete ili o komentarima drugih sve dok su vaš komentari u granicama uljudnosti. Uvredljivi, vulgarni, rasistički, nacionalistički i ostali opšte neprihvatljivi komentari će biti izbrisani! Ako imate neku sugestiju, prijedlog ili primjedbu ovo je dobro mjesto da je iznesete.

Svaki komentar će pregledati administrator.

Sigurnosni kod
Refreširaj

seti@home

Amicus SETI@home statistika

Posljednji komentari

Zastave posjetilaca

Zastave posjetilaca

Amicus copyright 2019